Elindult a Corvin Sétány újabb lakóháza, a Cordia Sun Resort építése

A Cordia Zrt. megkezdte a Cordia Sun Resort építését, mely a Corvin Sétány legújabb, ötödik lakóépülete. Az országban ez az egyetlen jelentősebb lakóingatlan beruházás, mely idén indul és várhatóan 2013 elejére készül el.

A Corvin Sétány projekt építésének első fejezete 2010-ben lezárult, új, minőségi közterületek jöttek létre, megnyitott a bevásárlóközpont és a fitness-wellness komplexum, valamint folyamatos üzletnyitások várhatóak az idei évben is. Az első fejlesztési szakaszban az itt található lakóingatlanok iránti kereslet az egyik legnagyobb volt budapesti viszonylatban. A lakások jelentős százaléka, még az építkezések megkezdése előtt elkelt, és még a válság idején is dinamikus értékesítési mutatók voltak jellemzőek. A lakóingatlan piac egyértelműen pozitív visszajelzést adott a Corvin Sétány koncepcióra, mely 2010 végétől közel teljessé vált.  

2010-ben már érzethető volt a budapesti lakáspiaci kereslet élénkülése. A beköltözési céllal vásárlók mellett újra megjelentek a befektetők, láthatóvá vált, hogy 2011-2012-ben a kereslet és kínálat alakulása jelentős változáson megy majd keresztül az újlakás piac területén. A válság hatására számottevően csökkent a biztos hátterű ingatlanfejlesztők száma, a nagyobb volumenű lakóingatlan fejlesztések pedig szinte teljesen leálltak. A piacon most túlnyomórészt kis lakásszámú fejlesztések vannak folyamatban, ahol nem banki finanszírozásból, hanem a vevők előlegeiből igyekeznek fedezni a felmerülő költségeket.



A fentiekben leírt tendencia következménye az lehet, hogy jövőre olyan szűk újlakás kínálat lesz majd elérhető Budapesten - és főként a belvárosi térségben - hogy akár újlakás hiány is kialakulhat. A Corvin Sétányra kapott pozitív piaci visszajelzések hatására a Cordia úgy döntött, hogy 2011-ben elindítja a következő lakóépület, a Cordia Sun Resort építését.

„Az elmúlt év alkalmat adott arra, hogy a folyamatban lévő kivitelezési munkák mellett, erőforrásokat fordítsunk az új projektek előkészítésére is. Ennek köszönhető az, hogy a Cordia Sun Resort építését a trendfordulót látva szinte azonnal el tudtuk kezdeni. 2010 végén vált jogerőssé az építési engedély, az előértékesítettség pedig 30 % feletti, mely elegendő ahhoz, hogy biztosított legyen az épület banki finanszírozása.” – mondta el Földi Tibor, a Cordia Zrt. vezérigazgatója.
 
A több mint 250 darab 30 és 110 négyzetméter közötti lakást magában foglaló Cordia Sun Resort a Corvin Sétány központjában, a Nagytemplom és a Leonardo da Vinci utca között helyezkedik majd el. Az épület a CET Budapest Építésziroda tervei alapján készül, és tavaly elismerően nyilatkozott róla az Országos Tervtanács is. A ház letisztult, minőségi anyagok felhasználásával készülő homlokzata tökéletesen illeszkedik majd a Corvin Sétány arculatába, kialakítása azonban szembetűnő újdonságot jelent majd. Az épület szerkezeti felépítése és az általa kapott hatalmas belső terek biztosítják a kellemes térérzetet és a lakások magas benapozottsági szintjét.

A Corvin Sétányról

A Corvin Sétány Közép-Európa legnagyobb belváros-megújítási programja és a főváros egyik legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje. A 2004-ben indult ingatlanfejlesztés mintegy 220.000 m2 belvárosi területre terjed ki Budapest klasszikus negyedében, a Józsefvárosban. A megközelítőleg fél millió négyzetméteres,  200 milliárd forintos fejlesztői beruházási program több mint fele 2010 végéig átadásra került, beleértve 850 új lakást, 43.000 m2 irodát, több mint 100 új üzlethelyiséget és a belváros legnagyobb sportközpontját, a Life1 Wellnesst.

A projekt magában foglal még egy 16 milliárd forintos közprogramot is, amelynek keretében iskolák, utak, közterek és egyéb, a helyi közösségek élete szempontjából fontos létesítmények fejlesztése és megújítása valósul meg, továbbá több mint 1100, korábban a területen nehéz körülmények között élő család költözhet jobb otthonba. A közprogram részét képezi 46, a területen megmaradó épület felújítása is.

2010-ben a Corvin Sétány több rangos díjat is elnyert, Európa legrangosabb vegyes funkciójú ingatlanfejlesztési projektje címet kapta az European Property Award nemzetközi versenyén, valamint elnyerte a FIABCI hazai szervezetének ingatlanfejlesztési nívódíját.

A Futureal Csoportról

A Dr. Futó Péter és Futó Gábor tulajdonában lévő Futureal 500 millió euró értékű folyamatban lévő, vagy befejezett, illetve további 1 milliárd euró értékű előkészítés alatt álló fejlesztésével a PropertyEU 2009-es tanulmánya szerint az előkelő 10. helyen szerepel az európai ingatlanfejlesztők listáján.

Futureal Csoport Magyarországon kívül jelen van Romániában is. Bukaresti lakóingatlan projektje elnyerte az Év Lakóingatlan fejlesztése díjat a CIJ Award romániai megmérettetésén. A 30.000 m2-es nagybányai Gold Plaza bevásárló- és szórakoztató központ 2010-ben nyitotta meg kapuit. Ezáltal a Futureal az egyetlen ingatlanfejlesztő cég Közép- Kelet Európában, amely 2010-ben 2 bevásárlóközpontot adott át.

Forrás: Futureal

Lakás és lakópark ajánló

Herbal Residence

Gyógyfű utca 25

Smart13

Szabolcs utca 24

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

Fagyöngy Lakópark

Valéria utca 13

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

Cordia Thermal Zugló III. ütem

Fischer István utca 119.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső