Ingatlanérték-növekedési adót vezetne be a III. kerület

ngatlanérték-növekedési adó bevezetésén gondolkodik Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata. A cél elsősorban a Római-partra tervezett mobil gát mögötti – a Nánási és a Királyok útja közötti – ingatlanok értékének jelentős növekedéséből származó haszon megadóztatása lenne - írja a Népszabadság.

Ingatlanérték-növekedési adó bevezetésén gondolkodik Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata - írja a Népszabadság. Az ötlet a fővárosi önkormányzattól ered, de azzal a kerület is egyetért, hogy az állami milliárdokból emelt védmű előnyeit élvezők valamennyit „visszafizessenek a köznek”. 

 

A cél elsősorban a Római-partra tervezett mobil gát mögötti – a Nánási és a Királyok útja közötti – ingatlanok értékének jelentős növekedéséből származó haszon megadóztatása lenne.

 

Bús Balázs óbudai polgármester a lap szerint határozottan állítja: őt soha nem kereste meg egyetlen, az ártéren üdülőként épült lakóparki lakás tulajdonosa sem. Így szó sincs arról, hogy a gáttal a luxusházak tulajdonosait védenék. Lakossági fórumokon ugyanakkor évek óta visszatérő téma a Római-part rendbetétele. Felelős városvezető azonban nem költhet százmilliókat olyan területre, amelyet rendszeresen elönt a folyó – magyarázza helyzetüket Bús Balázs.

Forrás: Népszabadság Online

Lakás és lakópark ajánló

Flóra lakópark

Zászlós utca 21.

Vörösmarty West

Vörösmarty utca 73.

Római Terrasse

Nánási út 75-77.

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

Admirál Házak

Lóczy utca 44.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső