Milliárdos állami beruházások Borsodban

Több mint 7000 hektár földterületet adott ingyenesen tulajdonba a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2011 óta, emellett elvégezte az Uraj-patak, az Ózd-patak rekonstrukcióját, jelenleg zajlik a Borsodvíz Zrt. ivóvízvezeték cseréje, valamint Aggtelek és Pácin települések mentén a határátkelőhelyek akadálymentesítése. A beruházásokról és az állami tulajdonban lévő ingatlanok és ingóságok ingyenes tulajdonba adásáról tájékoztatott az Országos Vagyongazdálkodási Road-show miskolci állomásán.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. 2013 októberében Országos Vagyongazdálkodási Road-show-t indított azzal a céllal, hogy bemutassa a társaság tevékenységét, az önkormányzatokkal történő együttműködés lehetőségeit, valamint tájékoztatást nyújtson az állami tulajdonban lévő ingatlanok és ingóságok ingyenes tulajdonba adásának eljárásrendjéről a megyei és települési önkormányzatok polgármesterei részére.



Az MNV Zrt. Borsod-Abaúj Zemplén megyében az elmúlt években számos állami ingatlant adott át. Egyebek mellett Tiszaladány Község Önkormányzatához került a Tisza-holtág 49 hektáros területe. Az idei év szeptemberében döntés született a Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának vagyonkezelésében lévő Diósgyőri vár értéknövelő beruházásairól. Több mint 4000 négyzetméter alapterületű ingatlanrész került a Miskolci Törvényszékhez és több mint 1000 négyzetméter a Magyar Nemzeti Levéltár vagyonkezelésébe. Az MNV Zrt. továbbá összesen 4611 db földrészlet, illetve földrészlet alrészletet adott át az Északerdő Erdőgazdasági Zrt. kezelésébe, a kezelt földterület nagysága összesen 7343 négyzetméter.



A társaság európai uniós források segítségével számos beruházást hajt végre a megyében. Megtörtént az Ózd, Uraj-patak és Ózd-patak területét érintő patakmeder rekonstrukciója. A Térdy Ödön program keretében felújítják a magyarországi kéktúra útvonal mellett fekvő menedékházakat. A tervek szerint 2014 tavaszáig Aggtelek és Pácin településeknél, a schengeni csatlakozás következtében megszűnt határátkelőhelyek akadálymentesítése is befejeződik.


A rendezvényen Pfliegler Péter, Miskolc város alpolgármesterének köszöntőbeszédét követően Lukács Irén, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal főigazgatója bemutatta a Kormányhivatal és a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. együttműködési területeit.


A találkozón beszédet mondott Sárközi György, a Borsod Volán Zrt. vezérigazgatója is. A Borsod Volán a megye 3 városában - Ózd, Kazincbarcika, Tiszaújváros – végez a helyi közösségi közlekedés ellátásával kapcsolatos feladatokat. A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy a társaság és az önkormányzatok rugalmas együttműködését mutatja, hogy 2013-ban megrendelői kezdeményezésre többször került sor a menetrend módosítására. Az utazási igények módosulását követő menetrend kiadását többségében a jelentős közigazgatási változások (járási rendszer megalakulása), valamint az iskolai foglalkoztatások törvényi szintű módosításai (16.00 óráig iskolai jelenlét és elfoglaltság és ezt követő szállítási igény) indokolták.



Goreczki Gergely, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy az MNV Zrt. 1,5 milliárd forinttal emelte meg idén a Kereskedőház törzstőkéjét, mely a társaság modernizálását támogatja, ezáltal több működési terület is megújulhat. 2014-ben további fejlesztéseket terveznek.



Halasi Tibor, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. Igazgatóságának elnöke bemutatta a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. működését. Egyebek mellett kifejtette, hogy a 130 település ivóvíz-szolgáltatását és 77 település szennyvízelvezetését végző Borsodvíz Zrt. részére jelenleg az azbesztcement anyagú ivóvíz fővezetékek cseréjét végzi az MNV Zrt. A projekt keretében 11 településen 51,6 km ivóvízvezeték cseréje történik meg, valamint kiépül Emőd-Adorján településrész vezetékes ivóvízhálózata, és megvalósul Sima település vízellátó rendszerének kialakítása. A beruházás összköltsége 1,878 milliárd Ft, melyhez a Svájci Államszövetség 1,596 milliárd Ft támogatást biztosít.



Az eseményen Ujfalvi Lajos László a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. területi irodavezetője „Jó gyakorlatok” címmel tájékoztatott a megyei szintű együttműködések eredményes és sikeres példáiról.



A résztvevőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a helyszínen kihelyezett ügyfélszolgálaton jelezzék az állami vagyonnal kapcsolatos önkormányzati vagyonkezelés lehetőségei kapcsán felmerülő kérdéseiket.

Forrás: IngatlanHírek.hu

Lakás és lakópark ajánló

Smart13

Szabolcs utca 24

Cordia Thermal Zugló III. ütem

Fischer István utca 119.

Gellért-hegy Residence

Hegyalja út 15.

Loft Astoria

Múzeum Krt. 1/b

Ha11er

Haller utca 11.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső