Április 26-27: újra Lakásbörze a Lurdyban

Öt év szünet után ismét megrendezik a Lakásbörze kiállítás és vásárt, ahol több mint 100 ezer eladó lakással ismerkedhet meg az érdeklődő közönség. A szervezők szerint fordul a trend, élénkül a lakások iránti kereslet, és ez hatással lesz az árakra is.

„Mivel a válság alatt nagyon kevés új lakás épült, a használt ingatlanokat is bőséggel kínáló lakásbörze az egyetlen rendezvény, ahol az érdeklődők kényelmesen, személyes kapcsolatot teremtve találhatják meg leendő otthonukat” – mondta el Kövesdi Marcell, az V. Lakásbörze ügyvezető igazgatója.

 

A rendezvényen több mint 70 ingatlaniroda állít standot, és számos új lakásprojekt is bemutatkozik, esélyt adva arra, hogy olyan lehetőségeket is megismerjen a látogató, amit az internetes lakáskeresés során elkerülte volna a figyelmét.

 

Kövesdi Marcell szerint 2014. fordulópont lehet a magyar ingatlanpiacon.  A lakásárak évek óta alacsony szinten vannak (átlagosan 15 százalékkal csökkentek 2008 vége óta), a banki alapkamat tartósan alacsony szinten van, ami egyrészt élénkíti a bankok finanszírozási kedvét, másrészt az alacsony betéti kamatok miatt a befektetési lakásvásárlást is ösztönzi. Az utóbbira kedvező hatással van a rövid távú lakás bérbeadás felfutása Budapesten. A szakemberek abban is egyetértenek, hogy 2014-re jelentős lakásigény halmozódott fel a piacon, sokan évek óta halogatják a költözést. Magyarországon mintegy 4-5 ezer új lakásra lenne szükség, ezzel szemben az elmúlt években mindössze ennek alig harmada, 1400-1500 új lakás épült, az igények felhalmozódása miatt így jelenleg 8-10 ezer lakásra van aktív kereslet a piacon.

 

Mindezt megerősíti, hogy a Lakásbörze partner-ingatlan irodáinak jelzése szerint a kereslet az elmúlt hat hónapban jelentősen megugrott, a tavaszi hónapoktól a szakemberek pedig további felfutást várnak, hosszabb távon pedig a négyzetméter árak felzárkózása várható a válság előtti szintre. A folyamat minden bizonnyal lassú lesz, és akár 10-15 évig is tarthat.

 

A Lakásbörze látogatása és a parkolás minden érdeklődő számára ingyenes. További részletek a rendezvény internetes oldalán: www.lakasborze.com

Forrás: Lakásbörze

Lakás és lakópark ajánló

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

Westfalia

Lőportár utca 1.

Spanyolkert

Semmelweis utca

Hunyadi Park

Keményvíz utca 1

Citizen Park

Jász utca 34-42.

Németvölgyi Residence

Stromfeld Aurél út 29-33.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső