Itt ingyen kapnak telket a CSOK-ra jogosult családok

Ingyen kapnak önkormányzati telket Jászapátiban a letelepedni szándékozó és a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) feltételeinek megfelelő családok - közölte a település vezetője az MTI-vel, hozzátéve: az erről szóló rendelettervezetről csütörtökön tárgyalnak.

Farkas Ferenc (Fidesz-KDNP), a mintegy kilencezer lakosú település polgármestere elmondta: jelenleg tizenkét, családi ház építésére alkalmas, 640 és 1350 négyzetméter közötti, 1-2,5 millió forint forgalmi értékű önkormányzati telket tudnak felajánlani az érdeklődőknek, de igény esetén bővítik a lehetőségeket.

Önkormányzati tulajdonban vannak még belterületi, de mezőgazdasági kategóriába tartozó ingatlanok, amelyeket átminősítés után szintén fel tudnak ajánlani - tette hozzá.


Ezen kívül az iparűzési adó felhasználásával elhagyott, régi házakat is megvásárolna az önkormányzat, és ezeket felkészítés - például bontás - után építési telekként adnák a pályázóknak.

Kérdésre válaszolva a polgármester elmondta: a jászapátiak is kaphatnak az önkormányzattól ingyen telket, ha megfelelnek a csok feltételeinek.

Farkas Ferenc kiemelte: a Jászságban, Jászberényben munkaerőhiány van és a Jász-Plasztik Kft. fejlesztésének köszönhetően hamarosan Jászapátiban is óriási igény lesz még több munkaerőre.

Ezzel kapcsolatban szólt arról, hogy a jászapáti ipari parkot tovább bővítik, folytatják az eddig sikeres munkahelyteremtést.

 

Forrás: inforadio.hu

További cikkeink CSOK témában itt olvashatók.


Lakás és lakópark ajánló

Westfalia

Lőportár utca 1.

Flóra lakópark

Zászlós utca 21.

Amphora Ház

Lenhossék utca 30.

NOVUS Házak Biatorbágy

Ohmüllner Márton sétány

Kartács Park

Kartács utca

Allure Residence Budapest

Vágóhíd utca 3.

KÖVESS MINKET









Lakás kereső